Vişneleri iyice yıkayın. Sapları ve çekirdekleriyle birlikte bir kat vişne, bir kat şeker olarak kavanoza düzgünce yerleştirin. Baharatları katların arasına serpiştirin (kakuleleri bir bardak altı ile biraz ezerek daha yoğun bir aroma alabilirsiniz). Kavanozu kapatın, gölge bir yerde saklayın. İki ay bekletin. Bekleme süresince haftada bir kere kavanozu sallayarak içindekilerin karışmasını sağlayın.
Bu süre içinde vişneler epey suyunu bırakır. 2 ay sonra önce vişneleri süzün, taneleri de hafif bastırarak içindeki suyunu süzerek alın. Son olarak çok ince bir süzgeçten geçirip büyükçe bir cam sürahiye alın. İçine önce 1 çay bardağı konyak (ya da votka) ilave edin. Daha sonra ilave edeceğiniz alkolü azar azar ekleyin. Her seferinde tadına bakın. İstediğiniz sertliğe göre alkol miktarını düzenleyin. Ne zaman damak tadınıza uyarsa, sizin için yeterli miktardır. Temiz bir kaşıkla karıştırın. Likörünüz artık şık şişeler içinde içki dolabınızda yerini almaya hazır.
Vişne Likörü İçin Gerekli Malzemeler
8~10 karanfil
10 kakule
500 gram toz şeker
2.5 litrelik cam kavanoz
2 kabuk tarçın (orta boy)
Yeteri kadar votka ya da konyak
Alkol (bekleme süresinden sonra konmak üzere)