İç salgı bezlerinde olan rahatsızlıklar nedeninden dolayı ya da hava değişimi gibi nedeneler ile adet dönemi (regl) gecikir. Adet dönemi buna bağlı olarak fazla stres sıkıntı nedenine göre uzamaktadır. İlk akla gelen hamilelik olsa da adet dönemi uzamasına birçok sebep vardır.

İç salgı bezlerinde olan rahatsızlıklar nedeninden dolayı ya da hava değişimi gibi nedeneler ile adet dönemi (regl) gecikir. Adet dönemi buna bağlı olarak fazla stres sıkıntı nedenine göre uzamaktadır. İlk akla gelen hamilelik olsa da adet dönemi uzamasına birçok sebep vardır. Bunun nedeni için önce bir doktor tedavisinden geçerek Tarlusal ilaç kullanılmalıdır.

Tarlusal, vücudumuzda doğal olarak üretilmekte olup cinsiyet hormonuna progesteron ‘enin görevine benzer etkiler göstermektedir. Bu sayede adet olamamanıza karşı etki gösterir ve kullanımından sonra adet kanamanız başlamaktadır. Menepoz sonrasın da östrojen rahim üzerinde ki etkenler içinde kullanılmaktadır. Bazı nedenlere bağlı olarak adet döneminin dışında rahim kanamasının oluşması durumunda da doktorunuz Tarlusal ilacını tavsiye etmektedir. Tarlusal kullanımından sonra 10 güne kadar adet görülmesi beklenmektedir.

TARLUSAL YAN ETKİLERİ

TARLUSAL YAN ETKİLERİ

Çoğu merak edilen soru olarak Tarlusal ilacının gebeliği engellediği düşünülse de, bu kesinlikle doğru bir bilgi değildir. Eğer gebe iken kullanım olursa, doğacak bebekte bedensel ve zihinsel bozukluklar olması beklenmektedir. Eğer gebe iseniz kesinlikle Tarlusal kullanmamanız gerekmektedir. Adet görmeme nedeninizin hamile olabilme riskine karşı testler yapmalı ve doktor gözetimi altında ilacınızı kullanmalısınız. Eğer Tarlusal ilacı kullandıktan sonra hala adet görmediyseniz farkında olmadan gebe olma riskinize karşı yine doktorunuza gözükmelisiniz. Tarlusal ilaç doktorunuzun dediği dozda ve şekilde alınmalıdır. Hastalığınızın nedenine göre değişen doz oranı, fazla ya da eksik alındığında yan etki yapabilmektedir. Vücudunuzun direncine bağlı olarak etkisi değişiklik göstermektedir. Olası fark ettiğiniz bir yan etkide doktorunuza gözükmesin. Bu tür hastalıklar hafife alınmamalı ve bilinçsizce kesinlikle kullanılmamalıdır. Kulanım da almayı unuttuğunuzda, hatırladığınız zaman hemen almalısınız ve diğerlerini zamanında almalısınızdır. Yaşlılarda ve çocuklarda kullanımı tavsiye edilmemektedir. İlaç kullanımında çift görme, bulantı gibi durumlarda ilacı bırakmalısınız.

Eğer aşırı kilonuz varsa ve sigara kullanıyorsanız doktorunuz Tarlusal ilacını önerdiğinde bunları hatırlatmanız gerekmektedir. Emzirme döneminde de kesinlikle kullanılmaması gereken Tarlusal süte karışarak bebeğe zarar verebilmektedir. Her ilaç gibi doktor tavsiyesiz, kulaktan dolma bilgiler ile kullanılan ilaçlar başka hastalıklara neden olabileceği bilinci ile kullanılmamamlıdır.