Malzemeler:
1 porsiyonluk spaghetti makarna
2 diş sarımsak
Tuz, pul biber
Bir tutam kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
Sarımsağı bütün haldeyken enine, ince ince doğrayın.
Spaghetti leri yeterli miktarda kaynar, tuzlu suda, dişe gelecek kıvamda (al dente) haşlayın.
Spaghetti haşlanırken geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sarımsağı ve pul biberi birlikte soteleyin. Maydanoz ve tuz ekleyip bir kez karıştırın. Ocağın altını kapatın.
Vakit geçirmeden, haşlanmış ve süzülmüş (soğuk sudan geçirilmemiş) spagettiyi tavaya alıp hızlıca karıştırın.
Dilerseniz yanında parmesan peyniriyle dilerseniz sade, hemen servis yapın.
Afiyet olsun.