Price, Porto şarabı kullanarak çok lezzetli bir kiraz sosu hazırlar. Eğer mevsimi ise taze kiraz kullanmanızı öneririm ancak bulamıyorsanız, dondurulmuş kiraz da kullanabilirsiniz. Bu sosu dondurma üzerinde deneyebilirsiniz. Ayrıca yoğurt veya krema içine karıştırarak pratik bir tatlı da hazırlayabilirsiniz.
250 mi Porto şarabı 250 gr. çekirdekleri çıkarılmış kiraz
125 gr. toz şeker
1. Şarap ve şekeri orta boy bir tencerede karıştırın ve koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15 dk. pişirin.
2. Kirazları ekleyin ve 5 dk. daha pişirin (eğer dondurulmuş kiraz kullanıyorsanız, 10 dk. daha pişirin).
3. Sıcak olarak ya da oda sıcaklığında servis edin. Cam bir kavanozda buzdolabında iki hafta saklayabilirsiniz.
Şarapla yemek pişirmek, şarap eşliğinde yemek yemek kadar zevklidir. Bu yüzden gerçekten denemenizi tavsiye ederim. İştah açıcılardan ana yemeğe kadar yemeklerde malzeme olarak içki kullanmak yemeği daha canlı kılar ve lezzetine bir derinlik ekler. Üstelik pişme esnasında alkol buharlaşır. Seviyorsanız ve sağlığınız elveriyorsa, yemeklerde Akdeniz ruhu ile şarap içmeyi öğrenmenizi ümit ediyorum.
Porsiyon miktarına özen gösterin. 120 ml. kadar şarabı bir şarap bardağına dökün ve bakın. Gün boyunca ihtiyacınız olan ölçü bu kadardır. Yavaş yavaş için, yemeğinizin her bir lokmasının tadına varın ve bu deneyimin zevkini çıkarın. Lezzetli bir yemek ile birleştiğinde, az miktarda şarap her akşam yemeğini unutulmaz bir anıya dönüştürebilir.