Ekmek demek tam doğru mu bilmiyorum, çünkü scone daha çok bir kurabiye çeşidi sayılır. Hafif tatlı ve daha çok limonlu krema eşliğinde yeniyor.
Sabah kahvaltısında tercih edildiğinden, yine de ekmek sınıfına girer bence.
Yapılışı için şöyle bir tarif denedim:
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Önce bu malzemeleri karıştırdım.
100 gram tereyağını da önceden buzluğa koydum ki sertleşsin ve rahat rendelensin.
2 yumurtayı bir kenarda çırptım hazırladım.
Bir de ½ bardak krema hazır ettim.
Un karışımının üstüne tereyağını rendeledim ve sadece parmak uçlarımla hafif hafif karıştırdım.
Karışıma çırpılmış yumurta ve kremayı ekleyip, fazla örselemeden karıştırmaya devam ettim.
Dikkat buyurunuz yoğurmak yok! Aksi halde scone’nun pişince sertleşmesi ihtimali var.
Hamuru ikiye ayırıp, unlanmış tezgahta parmak uçlarımla bastırıp her bir parçayı bir parmak kalınlığında açtım. Bıçağı unladım, (aksi halde yumuşak hamur yapışıyor, kesilmiyor) ve 6 eşit parça halinde kestim.
Yağlı kağıt serdiğim tepsiye aralıklı olarak dizdim.
Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında yaklaşık 10-15 dakikada piştiler.