Ekşili Nohutlu Kuru Patlıcan İçin Gerekli Malzemeler
250 gr. kuşbaşı et
Bir orta boy kase dolusu doğranmış kuru patlıcan, kuru domates ve biber (Çoğu patlıcan, en azı biber olacak)
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tepeli tatlı kaşığı toz sumak(sumak ekşisi) veya bir yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Kuru reyhan, tuz, zeytinyağı
Ekşili Nohutlu Kuru Patlıcan Nasıl Yapılır?
Kuru sebzeleri sıcak suya 1 saat önceden ıslayın.
Eti bir tencerede soteleyip üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun.
Yumuşayana kadar pişirin.
Başka bir tencereye bir soğanı doğrayın. Az bir yağda soteleyin.
Salçasını ekleyip eritin. Eti suyuyla beraber üzerine ekleyin.
Kaynamaya başlayınca, kuru sebzelerin ıslattığınız suyunu süzüp, tencereye ilave edin.
Haşlanmış nohutu ve tuzu da ekleyin.
Kuru sebzeler pişince( kuru sebzelerin iyi pişmesi lazım çünkü sebzelerin nahoş bir yapısı olur) ocaktan alın ve çok bekletmeden servis edin.
Afiyet olsun.