Çocuklar İçin Sağlıklı Bir Beslenme İçin Öneriler ve Önlemler Nelerdir?

1) Kahvaltı alışkanlığı büyük bir önem taşımaktadır. Kahvaltısını tam ve düzgün yapan birisi diğer öğünlerde de gereğinden fazla besin tüketmeyeceğinden kilosunu dengelemektedir.

2) Boş enerji sağlayan kola, şeker oranı yüksek içecekler, çikolata, cips ve çerezler mümkün olduğunca yenilmemeleridir.

3) Yemeği çokça çiğnemek çok önemlidir. Tam çiğnenmeden ve hızlı tüketilen bir yiyecek midede sindirim yavaşlığı yaratacağından kilo alımı yaşanabilir.

4) Çocuğunuzu yemek yemesi için zorlamayın. Doydum diyorsa geri çekilip kararı ona bırakın ki kendisini baskı altında hissetmesin.

5) Onu faydalı aktivitelere yönlendirin. Jimnastik, doğa sporları çok faydalı olmaktadır. Çocuğunuzla birlikte kamp kurup, denizde ona yüzmeyi öğretebilirsiniz.

6) Bilgisayar ve televizyon başında ne yediğini, ne kadar yediğini bilmeden bir şeyler tüketmesine izin vermeyin.

7) Okuldaki beslenme düzeni de çok önemli olmakla birlikte, okul yönetimiyle konuşup bu çocukların gelişim çağında olduklarından okulda gereksiz enerji kaynağı olan besinlerin kaldırılmasını isteyebilirsiniz. Okul yönetimi ve kantin bu duruma maddi açıdan baktığında ise çocuğunuz için kendiniz önlemler almalı ve çocuğunuza bu durumun hangi sorunlara yol açacağını güzel bir dille anlatıp, gerçekten anlamasını sağlayabilirsiniz.

8) Çocuklarınıza belli şeyleri neden yaptığınızı açıklayın, akıllarında soru işaretleri bıraktığınız taktirde çocuğunuz yasakladığınız şeyleri daha fazla istemektedir.

9) Tabağındaki yemeğin mutlaka bitmesi için ısrarcı olmayın. Temiz bir yere koyup sonraki öğünde bitirmesini isteyebilirsiniz.

10) Meyve tüketmelerine özen gösteriniz.

11) Tüm yaş dönemlerinde, hangisi olduğu önemli değil yemeği ödül ve cezayla eş tutmayın.