Soğan: İnce kağıtlara sardığınız soğanları ışık almayan, düşük ısılı bir yerde saklayın. Bu şekilde soğanlar tazeliklerini 2 hafta kadar koruyabilirler.
Peynir: Sert peynirleri (parmesan gibi) önce yağlı kağıda sonra folyoya sarıp buzdolabında saklayın. Eğer peynir nokta şeklinde küflendiyse, sakın atmayın. Nokta olan kısmı kesip, peyniri tekrar yeni bir kağıda sarıp,saklayın.
Otlar: Otları da tıpkı taze çiçekleri koyduğunuz gibi suyun içine koyun. Üzerini gevşek bir kağıda sarıp, buzdolabına kaldırın. Bu şekilde tazeliklerini uzun süre koruyacaklardır.
Elma: Elmaları buzdolabının en nemli olan, en alt çekmecesinde saklayın.
Domates: Domatesleri tatlarını kaybedeceğinden buzdolabında değil, tezgahınızda saklamanızı ve birkaç gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ederiz. Buzdolabında ise daha çok domates ile hazırlanmış sosları saklayın.
Patates: Patatesleri de soğanlar gibi ışık almayan bir yerde saklayın. Saklarken çabuk bozulabileceği için soğanlar ile birlikte olamamasına dikkat edin.
Yeşillikler: Yeşillikleri eve getirince direk olarak soğuk suda yıkayıp, hava almayan plastik poşetlerde saklayın. Salatalık yeşilliklerini, yıkadıktan sonra çok iyi kurulayın, sonra kağıt havlulara sarın, ve üzeri plastik folyo ile mühürlenmiş kaplarda muhafaza edin.
Yumurta: Yumurtalar buzdolabında 5 hafta kadar tazeliğini korurlar.
Süt ürünleri: Isı, süt ürünlerinin çabuk bozulmasına neden olacağı için, marketten eve soğuk zincirin bozulmamasına dikkat edin.