1. Avokado içerdiği yüksek miktarda magnezyum ve potasyum sayesinde kan basıncını düzenler, kalp ve damar sağlığını korur,damar tıkanıklığını önler.
2. Uzmanlar demir eksikliği, kansızlık, halsizlik ve yorgunluğa karşı haftada 3-4 defa avokado tüketilmesini öneriyor.
3. Avokado, yüksek düzeyde folik asit içerir. Bu nedenle beyin ve doku gelişimine oldukça faydalıdır. Alzheimer riskini azaltır, hafızayı güçlendirir.
4. Antioksidan zengini bu meyve yaşlanmayı geciktiriyor ve vücut hücrelerini temizliyor. Ayrıca, yapılan araştırmalarda avokadonun, bazı kanser hücrelerinin büyümesini önlediği tespit edilmiştir.
5. Kolesterolü düşürücü doymamış yağ asitleri içerir. Bol miktarda avokado tüketiminin, düşük kolesterol seviyesini sağlayabileceği araştırmalarda tespit edilmiştir.
6. Avokado maskeleri özellikle ünlüler tarafından oldukça sık kullanılmakta. Bal, yoğurt ve avokado ile hazırlanan cilt maskelerinin cilt kırışıklığını azaltıcı, temizleyici ve cildi gençleştirici etkileri olduğu bilinmekte.