Tarihi rivayetlere göre Barbaros Hayrettin Paşa’nın gemilerini bağlamak üzere yerleştirilmiş olan beş taş nedeni ile adı beştaş ...

Tarihi rivayetlere göre Barbaros Hayrettin Paşa’nın gemilerini bağlamak üzere yerleştirilmiş olan beş taş nedeni ile adı beştaş olan semtin ismi günümüze Beşiktaş olarak geçmiştir. Tarihi İstanbul kentinin merkezi semti olan Beşiktaş konumu itibari ile Çırağan Caddesi, Barbaros Bulvarı ve Beşiktaş Caddesini kesiştiği noktada yer almaktadır.

Medeniyetler kenti olan İstanbul Beşiktaş semti içinde yer alan birçok tarihi ve kültürel alan ile de ilgi çekmektedir. Bu yapıların en özellerinde biri olarak Çırağan Sarayı günümüzde dünya çapında tanınan otellerden biri olarak işletilmektedir.

İstanbul Ve Beşiktaş Tarihi

İstanbul Ve Beşiktaş Tarihi

17. yüzyıl öncesinde liman olarak kullanılmakta olan İstanbul Beşiktaş semti Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa döneminde Osmanlı donanmasına ait gemilerin bağlandığı bir koy haline gelmişti.

Barbaros Hayreddin Paşa tarafından oldukça sevilen bu semte kendisine bir yalı yaptırarak İstanbul’da olduğu zamanlarda Beşiktaş semtinde ikamet etmekte idi. Semtte Barbaros Hayreddin adına bir cami, bir medrese, bir de sübyan mektebi yaptırmıştır. Barbaros 1546 yılında vefat ettiği zaman Mimar Sinan tarafından semtte inşa edilen Barbaros Hayreddin Paşa Türbesine defnedilmiştir.