SEO, kelime olarak İngilizce’de Search Engine Optimization anlamına gelir. Türkçe anlamı ise Arama Motoru Optimizasyonudur. SEO’nun temel amacı arama motorlarında sitelerin üst sıralara çıkmasını ...

SEO, kelime olarak İngilizce’de Search Engine Optimization anlamına gelir. Türkçe anlamı ise Arama Motoru Optimizasyonudur. SEO’nun temel amacı arama motorlarında sitelerin üst sıralara çıkmasını sağlar. Bir web sitesinin arama sonucundaki konumunu iyileştirmeye yarayan araçtır. Yani internet ortamında var olabilmedir. Bu amaç sitenin veya sayfanın tanıtılmasında önemli ölçüde rol oynar. Sitenin daha fazla kişiye ulaşmasını ve siteye ilgi duyulmasını sağlar. SEO, sitelerin popülerleşmesini sağlayan yoldur.  SEO çalışmalarında bulunması gereken en önemli unsur doğallıktır. Doğallık olmayan bir SEO çalışmasında yapaylık fark edilir ve hiçbir değeri kalmaz. Bununla birlikte sitenin kalitesinin düşmesine, popülerliğinin azalmasına ve sitenin arama motorlarında üst sıralara çıkamamasına neden olur.

Doğal unsurlarla SEO çalışması yapanlar bu alanda SEO uzmanları olarak sayılırlar. Sitelerde paylaşılanın insana katkı sağlayacağı izlenimini bırakması sitenin kitlesinin, güvenirliğinin artmasında ve kalıcılığının sağlanmasında önemli rol oynar. Bunu elde etmek için ise çeşitlilik olmalıdır. Sadece bir yerden ya da sürekli tek elden yürütülen çalışmaların doğal görünmemesinin ilgi duymamasının nedeni budur. Bu nedenle yapılan çalışmaların kriterlerinin çeşitlilik göstermesi sitenin doğal ve kalıcı olmasını sağlar ve SEO’nun amacına ulaştığını gösterir. SEO yaptırmanın faydası ise SEO’nun reklamlardan daha ucuz maliyetlerle olmasıdır. SEO’nun etkileri reklam gibi parası fazla olduğunda değil, iyi yapılmış bir SEO çalışması olduğunda kalıcı olur ve arama motorlarında üst sıralarda yer alır. Makalelerinizi oluştururken ziyaretçi gibi düşünün. Kelime kalabalığı değil bilgi kalabalığı sağlayın.