Yıllardır söylenir durur, teknolojinin gelişmesiyle robotlar tüm iş alanlarını dolduracak ve artık insanoğlu için iş fırsatları gittikçe azalacak. Çünkü maliyetlerinin ve ihtiyaçlarının düşüklüğüyle robotlar insanların çok ciddi bir alternatifi olarak şirketlere sunulacak.

Aynı birim zamanda daha ucuza daha fazla üretim yapabilen bir alternatifi olduktan sonra şirketlerin bize çok da fazla ihtiyacı olmaz sanırız değil mi?

Googleın sürücüsüz arabası, Amazonun drone-teslimatçısı gibi ileri teknoloji robotlar aslında bunun kanıtı. Google kendi kampüsü içinde şu an sürücüsüz araçlar kullanıyor. Amazon, çok yakında tüm teslimatlarını lojistik firmalarıyla, kargo elemanlarıyla değil, verdiğiniz adrese havadan ürün teslim eden dronelarıyla yapacak. Dolayısıyla bunları yapmak için ekstra bir çalışana daha maaş vermek zorunda kalmayacak. İşte bu sıkıntıya dikkat çeken İngiltere Devlet Yetkilisi Ed Balls, Dünyanın acilen buna bir plan yapması ve mühendislik, bilim ve matematik alanında yetenekli çalışan üretmesi gerektiğini söylüyor ve ekliyor: Ciddi bir teknolojik değişim yaşıyoruz, çok yakında ofis çalışanları, sürücüler, kargocular ve fabrika çalışanları işsiz kalabilir, buna acilen bir çözüm bulmazsak ciddi bir kriz patlayabilir. Çok uzak gibi gözükse de bu değişimin tarihi çok yakın. Bir önceki teknolojik devrimde de bazı meslekler yok olmuştu, bilgisayarların internetin hayatımıza girmesiyle kaybedilen meslekler ikame edilebildi ancak bu sefer sorun çok ciddi!

Sorun gerçekten ciddi mi değil mi bilmiyoruz ama teknolojinin bu hızı gerçekten başımızı döndürüyor!