Jack Meyvesinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Jack Meyvesinin Faydaları

  • Sindirim sistemine destek olarak sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.
  • Bol miktarda vitamin içerir böylece gün içerisindeki yorgunluğumuzu giderecek şekilde enerji verir.
  • Bağırsaklara dosttur ve kabızlığa iyi gelir.
  • Lif açısından oldukça zengindir.
  • Kolon kanseri başta olmak üzere sindirim yollarından meydana gelebilecek olan bir çok hastalığa karşı koruyucudur.
  • Kolon mukoza zarını korur.
  • A vitamini bakımından zengindir.
  • Antioksidan kaynağıdır
  • Göz sağlığı açısından önemli bir besin kaynağıdır.
  • Cilde uygulanan kürlerinde cildi güzelleştirir.
  • Akciğer ve ağız boşluğu gibi kanser türlerine karşı korunmaya yardımcıdır.
  • C vitamini yönünden zengin bir meyvedir.
  • Vücuttaki birçok hastalığın ana sebebi olan serbest radikalleri temizlemeye karşı bünyeye destek olur.
  • B ve B-6 vitaminlerini yüksek miktarda içeren ender meyvelerden bir tanesidir.
  • Folik asit içerir.
  • Potasyum kaynağıdır.
  • Sahip olduğu potasyum sayesinde kalp hızını ve basıncını sağlıklı seviyelerde tutmaya yardımcı olur.
  • Demir, magnezyum ve manganez gibi diğer vitaminler açısından da zengindir.
  • Meyve oldukça büyüktür ve karpuz / kavun gibi kesilerek içi açılır.
  • İçi açılan meyveden sarı renkte ampuller vardır. Bunlar her bir meyve için ortalama 40-60 arasındadır.
  • Bu ampuller yarılır ve içlerinden tohumlar çıkartılır. Meyvenin tüketilen kısımları bu tohumlarıdır.
  • Tohumlar nişasta, protein ve çeşitli mineraller açısından çok zengindir.
  • Tadı muz – ananas arası bir tattadır.
  • Meyve salatalarında veya patates gibi pişirerek tüketilebilir.

Jack Meyvesinin Zararları

  • Yüksek miktarda vitamin ve mineral içerdiğinden herhangi bir gıda takviyesi alan kişinin tüketmeden önce kesinlikle doktoruna başvurması gereklidir. Aksi takdirde vücutta yüksek miktarda vitamin veya mineral bulunması iç organlara zarar verebilir.
  • Tropik bir meyve olması ve ülkemizde henüz çok yaygın olmamasından dolayı alerjik reaksiyonları ile ilgili ülkemizde yapılan net bir çalışması yoktur.