1 Mart 1776’da batıl inanca, dinin sosyal yaşam üzerindeki etkisine ve gücün (iktidarın) kötüye kullanımına karşı kurulan bir topluluktur.

Amaçları Yeni Dünya Düzeni’ni sağlamak olan bu topluluk zihin kontrolü, algı operasyonları yaparak ve çeşitli şekillerde sübliminal mesajlar yayarak etkin olmaktadırlar. 180 yönetici üyesi olan İlluminatikendisini sürekli gizlemiştir. Türkçe’de aydınlanmışlar anlamına gelen İlluminati gerçek mi? Amaçları neler? Yazımızın devamında bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlluminati Nedir?

Kuruluşunda özgür düşünceyle hareket etmeyi prensip edinen grup, masonluk modelini esas aldı. İlluminizm ideolojisine sahip olan bu topluluk kurulduğunda kendi aralarında gizli bir yemin ettiler ve bu yemine itaat edeceklerine dair ant içtiler. Hızla gelişen bu topluluğun 10 yıl içerisinde 2000’i aşkın üyesi oldu. Bir dönem hükümet tarafından bu topluluk yasaklanmıştır ve dağılmıştır. Hatta çeşitli belgeler hükümet tarafından da yayınlanmıştır. Daha sonra saygın kaynaklardan topluluğun halen faaliyetlere devam ettiği öne sürülmüştür.

İlluminati Üyesi Olduğu İddia Edilen Ünlüler

İlluminati’nin Hollywood’dan müzik piyasasına kadar popüler kültürün çeşitli yerlerine etkisi olmuştur. Öyle ki, komplo teorisyenleri tarafından çok farklı iddialar ortaya atılmıştır. Bazı ünlülerin kliplerinde, şarkılarında veya filmlerinde İlluminati’nin simgelerini (tek göz, üçgen, güneş, piramit) kullandığını belirtmişlerdir. İşte o ünlülerden bazıları:

Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry, Kanye West, Jay Z, Ke$ha, Paris Hilton, Maroon 5…

Çoğu klibinde tek gözünü kapatarak poz veren veya diğer sembolleri kullanan bu sanatçıların İlluminati topluluğuna üye olduğu söyleniyor. Bu ünlülerin arasında Türk isimler de var. Örneğin Sertap Erener, Eurovision’da 1. olduğu sene şarkı performansının sonunda piramit ve tek göz pozu verdiği iddia edilmiştir.

Acun Ilıcalı

Kendisi bu iddiayı açık yüreklilikle yalanlasa da bazı komplo teorisyenleri tarafından bu topluluğa üye olduğu söylenmektedir. Öyle ki, bu komplo teorisyenleri, Acun Ilıcalı’nın yapmış olduğu Survivor programında bir çok İlluminati sembolüne rastladıkları söylenmiştir.

Üye olanlar kadar karşı çıkan ünlüler de var. Eminem, Tupac, Michael Jackson ve Bob Marley bunlardan bir kaçı ve Eminem hariç hepsi öldü/öldürüldü.

İlluminati gerçek mi sorusu her zaman için gizli kalacaktır. Müzik ve film piyasası başta olmak üzere her yerde izlerini görsek de bu örgüt resmi kayıtlara geçmemektedir.