Dim Çayı - Alanya Tatil Yerleri

Alanya‘nın doğusunda ve şehir merkezinden 6 km. uzaklıktaki Dimçayı, Torosların eteklerinde doğup 60 km.’lik bir kolla sularını Akdeniz’e boşaltıyar. Dimçayı Köprüsü’nden önce sola ayrılan asfalt yol Dimçayı kenarından içerilere giriyor. Suyun çağıltısı ve çevresindeki yeşillik çok etkileyici. Suyu yaz kış soğuk. Yazın en sıcak günlerinde denizde serinleyemezseniz eğer, Dimçayı’nın serin sularına bırakabilirsiniz kendinizi.

Yol boyunca çok sayıda lokanta var. Bir bölümü yaz ayları dışında da açık oluyor. Tavuk, et servisi yapılıyor. Ama hem suya girmek, hem de alabalık yemek istiyorsanız Dimçayı Regülatörü’ne kadar çıkmanız gerekiyor. Regülatör sapaktan 7.5 km. sonra. Regülatör’ü geçtikten 500 metre sonra karşınıza çıkacak Göl piknik alanını deneyebilirsiniz. Su içine atılmış masalara oturup, serince bir yemeğe ne dersiniz?

Buraya kadar gelmişken son yılların popüler sporu rafting yapabilirsiniz. Rafting için gerekli altyapıya sahip Alraft tesislerine ulaşmak için 5 km. daha gitmeniz gerekiyor. Alraft tesisleri, ağaçlar altında ve dere kenarında geniş bir alana yayılmış. İçinde lokanta, okçuluk ve binicilik alanları var. Alraft, Dim Çayı üzerinde raftinge uygun 5 km.’lik bir parkur kullanıyor. Parkur, Alraft tesislerinde bitiyor. Su seviyesine göre bu parkur 1-2 saat arasında tamalanıyor.

Dim Çayı üzerinde baraj çalışmaları başladı. Baraj çalışmaları için sağlı sollu yollar oluşturuldu. Barajla kontrol altına alınacak su, vadideki tesisleri nasıl etkileyecek bekleyip göreceğiz.