Evcil hayvan beslemek birçok insan için çok keyif verici bir uğraştır. Bu uğraşın keyifli olması zor yanlarının olmadığı anlamını taşımaz. Biz bugün bukalemundan bahsedeceğiz. Bukalemun ne yer ...

Evcil hayvan beslemek birçok insan için çok keyif verici bir uğraştır. Bu uğraşın keyifli olması zor yanlarının olmadığı anlamını taşımaz. Biz bugün bukalemundan bahsedeceğiz. Bukalemun ne yer sorusu evde bukalemun beslemenin en zor yanıdır. Her evcil hayvanın bir zorluğu var ve bukalemun beslemenin zor yanı da besin bulma sıkıntısıdır. Birçok seçenek olmakla birlikte bukalemunlar için maddi ve yiyeceklerin kolay bulunması yönünden yemek bulma oldukça zor bir eylemdir.

Doğal ortamlarında her canlı besinini bir şekilde elde eder fakat biz bu canlıları evlerimizde besleme kararı aldıysak her türlü ihtiyacını karşılamalıyız. Normal şartlarda doğal ortamda gün içinde bir bukalemun 25–35 arası sinek, çekirge ve ya hamam böceği yer. Yani bukalemun ne yer sorusunun asıl cevabı canlı böcektir. Evimizde beslediğimiz bukalemun için her gün en azından 20 ya da 25 tane canlı böcek bulabilmek gerekir.

Bukalemun canlı dışında ne yer?

Bukalemun canlı dışında ne yer?

Bukalemun canlı besin dışında kurutulmuş karidesle de beslenebilir. Evde beslediğimiz bukalemunun sıradan bir hayvan olmaması bakımını zorlaştırır. Bukalemun ne yer denildiğinde kimsenin net bir cevabının olmaması ülkemizde bukalemunun tercih edilmesine neden olur. Bukalemunun evde tercih edilmeyişinin bukalemun ne yer sıkıntısı dışında bir diğer nedeni ise bukalemunu akvaryuma hapsetmenin ömrünü kısaltması fakat eve bıraktığımız zaman da kaybolmasıdır. Evet; bukalemununuz evde gezinmek isteyebilir fakat tekrar onu bulmak oldukça zordur. Üstelik bukalemununuzu bulana kadar adım atmanız bile sizin ve hayvanınız için bir tehlike oluşturur. Esasen bukalemun beslemek sizin için bir tutkuya dönüştüyse bukalemununuz için yapabileceğiniz en güzel şey evin bir köşesine yerleştirebileceğiniz minyatür bir ağaç olacaktır. Bu sayede hem bukalemununuz için doğala yakın bir ortam oluşturmuş olursunuz hem de bukalemun evinizde gezmek yerine ağacın dallarında gezinecektir. Bukalemun ne yer diye düşünmekte çok haklı olabilirsiniz fakat ülkemizde bukalemun gibi tropikal bölge asıllı bir canlının rahatsızlıklarını belirleyip tedavi edebilecek veteriner hekim olma olasılığının azlığı da bukalemun beslemenin bir diğer zorluğudur maalesef. Bu nedenle bukalemun beslemek için iki kez düşünüp bukalemununuzun besin deposunu önceden hazırlamalısınız.

Bukalemun ne yer? Allah ne verdiyse :)