Adet Düzensizliği Neden Olur ?

Kadınların sağlık açısından ayda 1 sefer adet görmesi gerekmektedir. Adet düzensizliği nedenleri başlıca sebepleri başında hormonsal bozukluklar gelir. Adet düzensizliği 21 günden kısa ve 35 günden daha fazla süren sikluslarla değerlendirmesi yapılır. Ancak adet dönemindeki kanamanın uzun sürmesi veya 2 kere kanama görülmesi mutlaka uzman hekime görünmeniz gerektiğinin habercisidir. Peki adet düzensizliği tedavisi nasıl yapılır ?

Adet Düzensizliği Neden Olur ?

Adet Düzensizliği Neden Olur ?

 Adet düzensizliği özellikle hamilelik dönemine girildiğinde yaşanır. Cinsel hayatınız aktif ise adet gecikmesinin sebebi hamilelik olabilir.

- Siklus döneminde yumurtlama olmaması adet gecikmesine sebep olur.

- Adet gecikmesi mevsimsel değişiklikler de sıkça görülen birşey dir. Eğer mevsim değişikliği içerisindeyken adet gecikmesi problemi yaşıyorsanız büyük ihtimalle sebebi mevsim değişikliği olabilir.

- İş hayatınız da ve ya özel hayatınız da stresli bir ortam da iseniz adet gecikmesi yaşayabilirsiniz.

- Yılda 1 sefer veya 2 sefer yaşanılan adet gecikmesi tıbben normal kabul edilir. Bu sebeple adet düzensizliği neden olur sorusunu düşünmenize gerek yok.

- Gebelikten korunmak amacı ile kullandığınız ilaçlar (doğum kontrol hapı vb.) adet gecikmesine kesinlikle etki eden bir faktördür.

-  Adet düzensizliği genelde psikolojik olarak sıkıntılar sebep olur.

- Aşırı yorgunluk, sürekli ilaç kullanımı, hormonsal dengesizlikler adet gecikmesine sebep olur.

Adet Düzensizliği Tedavisi

Adet Düzensizliği Tedavisi

Adet düzensizliği tedavisine geçmeden önce uzman bir jinekoloji uzmanına görünüp öncelikle adet düzensizliğine sebep olan faktörlerin tespit edilmesi gerekmektedir. Rahim ağzında veya rahim içinde bulunan miyomlar ve yumurtalıkta varsa kistler yapılacak kontroller sonucunda tespit edilip, çıkan sonuca göre ilaçlı tedavi başlatılabilir. Adet düzensizliği tedavisinin en önemli adımlarını böylelikle atmış olursunuz. Gerekli tetkikleri yaptırdınız ve hala sonuç alamadıysanız adet düzensizliğine bitkisel çözüm konusunu inceleyebilirsiniz.