Kendi işini kurmak, kendi işinin patronu olmak çoğu kişinin hayalidir. Herkes zamanla acaba bir iş kurup yönetebilir miyim fikrine kapılabilir. Ama herkes bu fikirleri hayata geçiremez. Siz de hayalleriniz düşünceden ibaret kalsın istemiyorsanız size özel iş fikirlerini değerlendirmeye alabilirsiniz. 2019 iş fikirleri arasında birkaç önemli iş fikrine değinelim.

Bayilik Veren Firmalar

Son yıllarda lüks ve harcamaların arttığı gözleniyor. Bu nedenle marka haline gelen giyim ve yiyecek firmalarından bayilik almak çok revaçta olan bir iş fikri olarak görülüyor. Yıllardan beri süregelen bayilik alma fikri her zamanki gibi revaçta olan bir iş fikri olmaya devam ediyor. Bu konuda en başta gelen işler giyim ve yiyecek firmalarının bayiliğidir. Özellikle döner, kokoreç ve çiğ köfte markalarının bayiliği bu anlamda en çok tercih edilen iş fikirleri arasında yer alıyor. Bunlarla birlikte giyim markaları da bayanların en çok tercih ettiği iş fikirleri arasında her daim yerini alıyor.

Organizasyon Şirketi Açmak

Günümüzde en cazip iş fikirlerinden biri de organizasyon şirketi açmaktır. Organizasyon şirketlerinin etkinliği merkezlerden köylere kadar inmeye başladı. Organizasyon şirketleri en çok düğün organizasyonlarında kendini gösteriyor. Bunun yanında nişan, kına ve doğum günü gibi özel gün ve partiler için de en çok arananlar arasında yer alıyor.

2019 İş Fikirleri

Artık insanlar daha lüks ortamlarda ve özenle özel günlerini yaşamak istiyorlar. Bu anlamda bu şirketler gerekli tüm ihtiyaçların ve estetik düzenlemelerin hazırlayıcısı oluyor. Kına malzemeleri, nikâh şekerleri ve masa süslerinin de ötesinde göz alıcı çalışmalar yapılıyor. 2019 iş fikirleri arasında organizasyon şirketi açmayı da düşünebilirsiniz.

İş Kurmak İçin Destek Alabilirsiniz

Kendi işini kurarak artık düzenli bir gelir elde etmek isteyenlere iş kurma konusunda önemli desteklerin olduğunu belirtelim. Bu destekler KOSGEP gibi girişimci destekçisi bir kuruluştan sağlanabiliyor. Verilen desteklerin miktarı yapacağınız işe göre belirleniyor. Ayrıca sadece iş fikriyle değil bir proje ile başvuru yapmanız da gerekebiliyor. Genelde somut işlerin destek alma ihtimali çok yüksek. Yani mevcut bir iş yeriniz varsa ya da iş yerini açtıktan sonra başvuru yaparsanız destek alma ihtimaliniz daha yüksek oluyor. 2019 iş fikirlerini değerlendirirken girişimci desteklerinden de yararlanabilirsiniz.