San Biber Portakal Çorbası Tarifi

4 kişilik (4 Porsiyon)

2 adet sarı dolmalık biber (ikiye kesilmiş ve çekirdekleri ayık lanmış)

1 adet büyük boy soğan (doğranmış)

Rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 portakalın suyu

1 bardak tavuk suyu

4 adet doğranmış zeytin

Lezzet vermesi için tuz ve karabiber

Fırını ızgara ayarına getirerek önceden ısıtın. Biberleri, parlak yüzleri yukarı gelecek şekilde pişirme kağıdına yerleştirin. Biberlerin derileri kararıncaya kadar ızgara yapın. Üzerini kapatın ve soğumaya bırakın. Soğan ve portakal suyunu kulplu bir tencereye koyun. Kaynar hale getirin, üzerini örtün ve 10 dakika pişirin. Biberleri soyun. Soğan, yarım portakal kabuğu rendesi ve tavuk suyu ile karıştırın. Lezzet vermesi için baharat ekleyin ve hafifçe ısıtın. Zeytinleri ve kalan portakal kabuğu rendesini üzerine serpiştirerek servis yapın.