Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasulyesi Tarifi
Fasulyelerin kılçıklarını hafifçe keserek çıkarınız. Bütün veya ikiye bölüp yıkayınız. Bir tencereye yağı, kıyılmış soğanı koyup hafifçe öldürünüz. Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp hafifçe silkeleyiniz. Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar silkeleyerek pişiriniz. Kafi miktar su, koyup harlı ateşte pişiriniz. Kabında soğutup tabağına koyup servis yapınız.
Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasulyesi İçin Gerekli Malzemeler
1 kg. fasulye
2 adet soğan ve 2 adet domates
1 kaşık salça
Yarım bardak zeytinyağı
Tuz