Yaban Mersinli Elmalı Turta Nasıl Yapılır

Yaban Mersinli Elmalı Turta İçin Gerekli Malzemeler

3 su bardağı un

150 gr. tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

½ paket kabartma tozu

2 adet yumurta

İç Harcı İçin:

5 adet elma

2 su bardağı yaban mersini

1 adet kabuk tarçın

1 su bardağı toz şeker

Yaban Mersinli Elmalı Turta Nasıl Yapılır

Yaban Mersinli Elmalı Turta Nasıl Yapılır

Satın aldığınız yada kendi bahçenizden toplamış olduğunuz elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra derin bir tencereye rendeleyin.

Tencereyi ocağa alın üzerine toz şekeri ilave edip elmalar pişince 2 su bardağı yaban mersini üzerine katıp pişirmeye devam edin.

Son olarak kabuk tarçını koyarak pişirdikten sonra ocağı kapatın.

Unu karıştırma kabına alın ve ortasını elinizle açtıktan sonra tereyağını koyun.

Unun üzerine pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu dökün.

Yumurtanın birinin sarısını ayırarak geri kalanını tereyağının üzerine kırın.

Şimdi homejen bir karışım elde edene kadar hamuru yoğurun.

Yoğurma işlemi bittikten sonra turtanın üzerine kafes yapmak için bir miktar hamurdan parça koparıp ayırın.

Geri kalanını yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Yayma esnasında kenarları hafifçe yükseltin.

Tart kalıbına yaymış olduğunuz hamurun üzerine önceden hazırladığınız iç harcını yayarak dökün.

Ayırdığınız hamurdan turtanın üzerine kafes yapmak için ince uzun şeritler yapın ve turtanın üzerini kafes şeklinde örün.

Son olarak ayırdığınız yumurta sarısını kafes üzerine sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Afiyet olsun.