Bizden dünya lezzetler kategorisine bir armağan olan Türk kahvesi, şüphesiz muhabbet ortamlarının en güzel tamamlayıcısı ve ikramlık içeceklerin en ...

Bizden dünya lezzetler kategorisine bir armağan olan Türk kahvesi, şüphesiz muhabbet ortamlarının en güzel tamamlayıcısı ve ikramlık içeceklerin en güzellerinden biri. Türk kahvesinin bu kadar çok sevilmesinde ve tüketilmesindeki en büyük pay biraz da pişirme aşamasındaki püf noktalarla alakalı. Bakalım Türk kahvesi nasıl pişirilir ?

Türk Kahvesi Pişirmenin Püf Noktaları

Türk Kahvesi Pişirmenin Püf Noktaları

Türk kahvesinin yapılışın da öncelikle kahveniz taze olmalı ve kaliteli kahveler kullanmalısınız. Bu nedenle kahvenizi cam kavanozlarda hava almayacak şekilde muhafaza etmelisiniz. Hatta kavanozun içerisine 1-2 adet küp şeker koymanız da kahvenizi daha taze tutacaktır.

Gelelim kahve pişirme konusuna…

- Kahve pişireceğiniz su, soğuk olmalı. İçme suyu ya da saf hazır sulardan kullanabilirsiniz. Ama kesinlikle sıcak su ile Türk kahvesi yapmaya kalkmayın.

- Cezve seçimi de önemli mümkünse hakiki bakır cezvede kahvenizi pişirin.

- Kaç kişilik Türk kahvesi pişirecekseniz kişi sayısına göre fincanınıza su koyup bunu cezveye ilave edin.

- Her bir fincan için 2 çay kaşığı Türk Kahvesini cezveye ilave edin. Mesela 4 kişilik Türk kahvesi pişirecekseniz 4X2=8 çay kaşığı Türk kahvesini içerisi su dolu olan cezvenize ilave edebilirsiniz.

- Şeker kıvamı konusunda herhangi bir standart olmasa da az şekerli için 1 adet, orta için 2 adet küp şeker kullanmanız yeterli olacaktır.

- Eğer farklı şeker kıvamlarında Türk kahvesi pişirecekseniz ayrı ayrı pişirin. Hepsini aynı anda pişirip daha sonra şeker ayarlaması yapmanız kahvenizin hem köpüğünü hem de lezzetini kaçıracaktır.Son yıllarda sağlık açısından kullanımı yaygınlaşan esmer şekerle de Türk kahvesi yapabilirsiniz ancak beyaz şeker Türk kahvesinin daha iyi köpürmesini sağlamaktadır.

- Kahveyi yüksek ateşte değil kısık ateşte pişirin ve kahve pişinceye kadar karıştırmaktan kaçının. Suyu üzerine ilave ettiğiniz kahveyi bir iki sefer karıştırdıktan sonra kendi haline bırakın. Böylelikle bol köpük de elde etmiş olacaksanız.

- Yoğun kıvamlı bir köpük için kahvenin köpüğü iyice kabardığında hemen ateşin üzerinden alın ve bir çay kaşığı yardımıyla köpükleri cezveden alarak fincanlara paylaştırın.

- Köpüğü aldıktan sonra cezveyi tekrardan kısık ateşin üzerine koyup çok az daha pişirin ve pişen kahvenizi fincanlara servis edin.