Terbiyeli kuzu kebap nasıl yapılır?

TERBİYELİ SÜT KUZUSU

Malzemesi: 1 kg. süt kuzusu, 25 adet arpacık soğanı 1,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin, 3 bardak su, 4 yumurtanın sarısı 2 limonun suyu, 2 kahve kaşığı tuz, 3 bardak su.

Hazırlanışı: Kol ve kürek kısmından kemikli, iri parçalı kuzu etini yıkayın ve suyunu süzün. Eti, kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını, bir buçuk çorba kaşığı yağı ve 3 bardak suyu bir tencereye koyun. Tuzu da ilave edince tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte etleri kemiklerden ayrılacak hale gelene kadar pişirin.

Etler pişince tencereyi sıcak su dolu bir kaba oturtun ve böylece yemeğin soğumasını önleyin. Başka bir kaba üç yumurtanın sarısıyla iki limonun suyunu koyun ve telle iyice çırpın. Sonra etin suyundan biraz yumurtaya katın. Bir taraftan da yumurtayı karıştırmaya devam edin.

Tencereden et ve soğanları çukur bir kaba geçirin. Yumurtalı karışımı tenceredeki et suyuna kaıtıp iyice karıştırın. Tencereyi ateşe oturtup terbiyeyi iyice koyulaştırın. Sonra bunu tabaktaki et ve soğanların üstüne dökerek servis yapın.