Fettuccine. Genellikle tavuk, krema ve mantarla yapılan İtalyan usulü bir makarna çeşididir. İşte sizler için özel olarak hazırladığımız tavuklu kremalı fettucine tarifi... Afiyet olsun...

Malzemeler:

1 paket fettucine makarna

1 tavuk göğüs eti

1 paket kültür mantarı

1 kırmızı papya biber

1 paket krema

Yarım demet taze fesleğen

2 diş sarımsak

1 kâse parmesan peynir rendesi

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Hazırlanışı:

Mantarları yıkayıp bütün halde ince doğrayın.

Tavuk etini küçük kuşbaşı olacak şekilde doğrayın.

Sarımsağı soyup ince kıyın.

Papya biberin çekirdeklerini çıkarıp şerit şerit doğrayın.

Fesleğeni yıkayıp ince kıyın. Tazesini bulamadıysanız bir tatlı kaşığı kuru fesleğen ya da damak tadıma daha uygun derseniz kekik de kullanabilirsiniz.

Tereyağını yakmadan kızdırın. Mantarı ekleyip harlı ateşte kavurun.

Mantarlar suyunu çekip kavrulunca sarımsak, tuz ve tavuk göğüs etini ekleyerek tavanın kapağını kapayın.

Tavuklar suyunu salıp, çekmeye yakınken papya biberi ekleyip biraz daha pişirin.

Tavuklar suyunu çektiğinde kremayı ekleyip bir iki kez karıştırın.

Bu arada Fettucine makarnayı paketteki tarife göre haşlayın. Süzün.

Mantarlı tavuklu harç ve makarna sıcakken hepsini bir tencerede iyice karıştırıp yanında rende parmesan peynirle servis yapın.

 Afiyet olsun.