Sütlü Portakal Tatlısı Nasıl Yapılır? Sütlü Portakal Tatlısı Tarifi

Süt tencereye alınır. Üzerine şeker, nişasta, portakal suyu ve kabuğunun rendesi eklenir. Limon suyu da ilave edilerek karıştırarak pişirilir. Fırın kabına bisküvilerin yarısı dizilir. Üzerine pişen muhallebinin yarısı dökülür. Daha sonra tekrar bisküvi dizilir. En son kalan muhallebi dökülerek üzeri hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süslenerek 1 gece buzdolabında bekletilir.

Sütlü Portakal Tatlısı Nasıl Yapılır?

1 litre süt

2 su bardağı portakal suyu ve kabuğu

1 limon suyu

1.5 su bardağı toz şeker

5 çorba kaşığı mısır nişastası

1 paket kakaolu bisküvi

Süslemek için:

Yeşil fıstık

Hindistan cevizi