İtalyan mutfağının vazgeçilmezi zeytinyağı, sarımsak ve maydanozun mutheşem birleşimi Spaghetti Aglio E Olio makarnasında buluşuyor... Hazırlaması kolay yemesi olay...

Malzemeler:

1 porsiyonluk spaghetti makarna

2 diş sarımsak

Tuz, pul biber

Bir tutam kıyılmış maydanoz

1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

 Yapılışı:

Sarımsağı bütün haldeyken enine, ince ince doğrayın.

Spaghetti leri yeterli miktarda kaynar, tuzlu suda, dişe gelecek kıvamda (al dente) haşlayın.

Spaghetti haşlanırken geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sarımsağı ve pul biberi birlikte soteleyin. Maydanoz ve tuz ekleyip bir kez karıştırın. Ocağın altını kapatın.

Vakit geçirmeden, haşlanmış ve süzülmüş (soğuk sudan geçirilmemiş) spagettiyi tavaya alıp hızlıca karıştırın.

Dilerseniz yanında parmesan peyniriyle dilerseniz sade, hemen servis yapın.

Afiyet olsun.