Şeftalili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şeftalili İrmik Tatlısı Gerekli Malzemeler

1 litre süt

10 yemek kaşığı toz şeker

7 yemek kaşığı irmik

1 paket vanilya

1 adet limon kabuğu

4 adet şeftali

1 paket kakaolu bisküvi

3 yemek kaşığı tereyağı

½ su bardağı çekilmiş ceviz

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Şeftalili İrmik Tatlısı Hazırlanışı

Süt, toz şeker, irmik, vanilya  ve rendelenmiş limon kabuğunu bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin, muhallebi kıvamına gelince de kenara alın.Kakaolu bisküviyi rondodan geçirip yada elinizle kırın.Tereyağını eritin ve parçaladığınız bisküvileri tereyağı ile harmanlayın.18 cm.’lik bir kalıba bastırarak bisküvileri taban yapın, dondurucuya koyarak iyice sertleşmesini bekleyin.dondurucudan çıkan tabanın üzerine hazırladığımız irmikli karışımın yarısını döküp, üzerine dilimlenmiş şeftalileri yerleştirip diğer yarısını da döküp ve şeftalileri dizip, üzerine pudra şekeri ve ceviz serperek buzdolabımızda soğutun.Afiyet olsun!!