Salatalıkları yıkayıp kurulayalım. Kavanozun içine yer kalmayacak şekilde yerleştirelim. Aralara sarımsak, biber ve maydanoz da yerleştirelim. Kavanozu tamamen doldurunca tuzlu sirke karışımını boşaltalım. Salatalıkların üzerine maydanoz serip, sirkeyle örttükten sonra kapağı sıkıca kapatalım. Turşunun dönmesi için direkt güneş almayan bir yerde yaklaşık 18 derece sıcaklıkta bir kaç hafta beklemesi gerekir.
Turşu olduktan sonra daha serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Normalde turşu yapımında kaya tuzu kullanılır, çünkü evlerde kullandığımız tuzlar turşunun çabuk erimesine sebep olurlar.
Salatalık Turşusu İçin Gerekli Malzemeler:
1 kg kadar salatalık
0.5 lt üzüm sirkesi
1 baş sarımsak
1 buçuk çorba kaşığı tuz
1 avuç acı Arnavut biberi
Birkaç dal maydonoz