Ceymi usta sizler için boş durmadı ve pandoranın kutusunu açtı. İşte sizler için şahane kuru kayısılı havuçlu muffin tarifi...

Kuru Kayısılı Havuçlu Muffin İçin Gerekli Malzemeler

1 bardak kuru kayısı 1 tam ve 1/3 bardak un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1/4 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı tarçın

1/2 bardak sıvı yağ

2 adet yumurta

3/4 bardak şeker

1 çay kaşığı vanilya

1 bardak ince rendelenmiş havuç

1/4 bardak kayısı marmelatı

Yapılışı

Önce fırını 180 derecede ısıtın. Ekmek tepsisini yağlayıp unlayın. Kayısıları ince ince doğrayın. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Bir kenara bırakın. Yağı, yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta yumuşayıp limon sarısı rengi alıncaya kadar karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Karışımı kuru malzemelere katın ve yumuşayıncaya kadar karıştırın. Havuçları ve kayısıları da ekleyin. Hazırlamış olduğunuz pişirme kabına boşaltın.

Bir saat, şiş ortasına batırıldığında temiz çıkana kadar pişirin. Kabı altüst ederek, soğuması için tel ızgaraya çıkarın. Kayısı marmelatını 1 çorba kaşığı suyla küçük bir tencerede ısıtın ve somunun üzerine mutfak fırçasıyla sürün.