Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağından bir parmak fazla su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç Harcı için;

750 gr pırasa

2 avuç kavrulmuş çam fıstığı

2 avuç kuş üzümü

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

100 gr parça kuzu eti

Tuz

Karabiber

Üstü Harcı için;

1 yumurta sarısı

Çörek otu

Pırasalı Börek Hazırlanışı:

Un, su ve tuz ile yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzu dinlenmeye bırakıp, Pırasaları ince ince doğrayıp tavaya alıyoruz. Zeytinyağı ve etle beraber soteliyoruz. Çam fıstığı ile kuş üzümünü de ekliyoruz. En son biber salçası, tuz ve karabiberimizi ekliyoruz. İç harcımızı da  iyice karıştırıyoruz.Hamur dinlenince açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Üzerine zeytinyağı sürüp elimizle iyice inceltiyoruz.İç harcı hamurun her tarafına paylaştırıp, Hamuru rulo yapıyoruz ve iyice inceltiyoruz. İstediğimiz şekli verip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ilık olarak servisimizi yapıyoruz.Afiyet olsun!!