Buzluktaki pesto sosu ve bir avuç kuru domatesle, nefis lezzeti olan bir ekmek yaptık. Buyrun pestolu ve kuru domatesli ekmek tarifi...

Önce, temel ekmek hamurunu yoğurdum. Yarım saat kadar dinlendi hamur, biraz kabardı. Makarna sosu olarak alınıp, tümü tüketilememiş hazır pesto (fesleğen) sosunu ekleyip, yeniden yoğurdum. Bu defa, hamurun iyice kabarmasını bekledim.

Hamur kabarırken, bir avuç kurutulmuş domatesi sıcak suda bekletip, yumuşattım ve blenderla parçaladım.

Kabaran hamuru 30 santim çapında olacak şekilde elimde yavaş yavaş bastırıp açtım, domates kurularını üstüne yaydım ve rulo yapıp, bohça şeklinde katladım.

Ekmek şekli verip, yağlanmış tepsiye yerleştirdim, yarım saat kadar kabardı ve 180 derecede, kızarana dek 40 dakika kadar pişirdim.

İşte size yeşilli kırmızılı ekmek!

Afiyet olsun!