Sıvı yağı kızdırıp, patlıcanları içine atın. Kızarttıktan sonra ortadan ikiye ayırın. Margarini eritin. Etleri yağa alıp kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın. Kızartılan patlıcanların içini oyup, harcı doldurun. Üzerine kekik serpin. Domatesleri dilimleyip, patlıcanların üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk pişirin. Fırından alıp, üzerine bezelye serpip servis yapın.
Patlıcanlı Saksı Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
3 Adet Patlıcan
Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Margarin
1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Adet Küçük Doğranmış Havuç
1/2 Su Bardağı Bezelye
Birkaç Adet Tane Karabiber
1 Diş Dövülmüş Sarımsak
1 Adet Defne Yaprağı
2 Adet Maydanoz Sapı
Fesleğen
Tuz
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Adet Domates