Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler
500 gr. yerelması
500 gr. patates
1 Demet Kereviz Yaprağı
1 Çorba Kaşığı Un
8 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz
Karabiber
Patates Salatası Hazırlanışı
Önce salatanın suyunu, zeytinyağı, sirke, tuz, karabiberi çatalla çırparak hazırlayınız.
Patatesleri kaynar tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyup halka halka dilimleyiniz.
Sıcak iken salatanın suyunu döküp karıştırınız.
Yerelmalarının kabuklarını soyup 1 çorba kaşığı un kattığınız kaynar suda 20 dakika haşlayıp, küçük küçük doğrayınız.
Patatelerle karıştırıp, harmanlayınız.
Kereviz yapraklarının yeşil kart yapraklarını kesip atınız.
Özellikle yaprakların damarlarını küçük küçük doğrayıp yerelmalarına katıp, karıştırınız.
Tuzunu biberini ekleyip ılık servis yapabilirsiniz.