Enginar genelde yaz mevsimine ait ege, akdeniz ve Marmara bölgesinde yetişen bir sebze türüdür. Enginarın yemeği, dolması yapılabildiği...

Enginar genelde yaz mevsimine ait ege, akdeniz ve Marmara bölgesinde yetişen bir sebze türüdür. Enginarın yemeği, dolması yapılabildiği gibi çok güzel de enginar çorbası yapılmaktadır. Şimdi sizlere enginar çorbası nasıl yapılır derken çorbanın yapımından bahsetmek istiyorum.

Enginar Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

4 adet haşlanmış enginar (küp küp doğranmış)

2 adet orta boy havuç (küp küp doğranmış)

1 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)

1 adet orta boy kuru soğan

1 su bardağı süt

1 adet limonun suyu

4 dal dereotu

1 yemek kaşığı silme tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet yumurtanın sarısı

5 su bardağı su (enginarları haşladığımız su ile birlikte toplam)

Enginar Çorbası Yaplışı:

Yarım çay bardağı zeytinyağını ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı tencereyi katıp kavurmaya başlıyoruz.

Soğanlar pembeleşmeye başlayınca sırasıyla patatesimizi ekleyip yaklaşık 2-3 dakika kavurduktan sonra havucumuzu ekleyip yaklaşık 2 dakika da böyle kavuruyoruz.

Üzerine küp doğranmış enginarları katıp 1-2 dakika kavurduktan sonra enginarları haşladığımız suyu ve diğer suyu katıp tuzu da kattıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz.

Sebzeler piştikten sonra ocağın altını kısıyoruz ve sebzeleri blenderden geçirip (sebzeler hafiften pütürlü kalabilir) 1 su bardağı sütü kattıktan sonra bir taşım kaynatıp terbiyesini yapıp çorbamızın altını kapatabiliriz.

Enginar Çorbası Terbiyesi İçin: Bir kaseye bir yumurtanın sarısını ve 1 adet limon suyunun yarısını katıp karıştırıyoruz. Daha sonra ocakta kaynayan çorbamızdan 5 yemek kaşığı terbiyemize ekliyoruz.

Şimdi hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırmak suretiyle çorbamıza ekliyoruz.

Yaklaşık 2 dakika kaynadıktan sonra çorbamızın altını kapatıyoruz.

Dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.

PÜF NOKTALAR

1-      Enginarları haşladığımız suyu dökmeyelim daha sonra çorbamızda kullanacağız.

2-      Çorbamızın kesilmesini önlemek için terbiye kasesine sıcak çorbadan 5 yemek kaşığı katıp ılındırıyoruz.