Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır?

Lebeniye Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

100 gr. dana kıyma

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 su bardağı buğday

½ kg. süzme yoğurt

1 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı un

2,5 litre su

Tuz

Üzeri için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 yemek kaşığı kuru nane

Lebeniye Çorbası Hazırlanışı

Nohut ve buğdayları akşamdan ıslatıp haşlayın.Haşladığımız  nohut ve buğdayları tencereye alıp, suyunu verin ve kaynamaya bırakın.Bir yandan kıyma, karabiber ve tuzu yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayıp kızartın.Kızartılan köfteleri buğday ve nohuda ekleyin.Terbiyesi içinse bir kapta yumurta, süzme yoğurt ve unu karıştırıp, üzerine çorbadan bir kepçe alıp ılıtın yeniden bu karışımı çorbaya ilave edin ve sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Sos için tereyağını eritin, üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduktan sonra üzerine kuru nane ekleyip, pişmiş olan çorbanın üzerine sosu döküp servis edin. Afiyet olsun!!