Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

800 Gr kuzu kol

2 Adet domates

2 Adet havuç

2 Adet kuru soğan

1 Demet maydanoz sapı

2 Adet sivribiber

1 Çay bardağı etsuyu

Ayçiçek yağı

Tuz ve karabiber

Kuzu Tandır Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun.

Geniş bir fırın tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domatesleri, sivribiberi ve maydanoz saplarını yerleştirin.

Tuz ve karabiber serpip ayçiçek yağını gezdirin.

Tepsiyi 200 dereceli fırına koyun ve et yumuşayana dek pişirin.

Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin.

1 çay bardağı etsuyunu ekleyerek püre haline getirin.

Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirip servis yapın.