Kuzu pirzola nasıl pişirilir? Kuzu pirzola nasıl yapılır?

KUZU PİRZOLASI

Malzemesi:

1 kilo kuzu pirzolası, 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan, 1 kahve kaşığı karabiber, 2. kahve kaşığı tuz, 1 komposto kaşığı kekik.

Hazırlanışı:

Soğanı soyup ince rendeleyin. Zeytinyağ, karabiberle soğanı karıştırın. Zeytinyağlı soğanı pirzolaların iki tarafına da iyice sürün. Pirzolaları bir kaba alıp üstünü kapatarak buzdolabında normal soğukta bir, iki saat bekletin. Ateşe koymadan önce tuzu da etlerin üstüne serpin. Pirzolaları açık ateşin üstündeki ızgaraya yerleştirin, önce bir taraflarını sonra diğer taraflarını kızartın. Kızartırken de kekiği ekin. Pirzolalar kızarınca servis tabağına alarak servis yapın.