Hem hafif hem besleyici kremalı kabak çorbası tarifi...

Kremalı Kabak Çorbası Malzemeler

3 adet kabak

1 adet orta boy patates

1 adet kuru soğan

5 su bardağı su (1 litre)

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı soğuk su

1 su bardağı kadar krema

Tuz, kırmızı toz biber

Süslemek için dereotu

Kremalı Kabak Çorbası Yapılışı

Patates ve kabakların kabuklarını soyduktan sonra rendeden geçirelim. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım.

Doğradığımız kuru soğanları ocakta bulunan tencereye alalım ve üzerine sıvıyağı ilave edelim.

Soğanları kavurduktan sonra daha önceden rendelediğimiz patates ve kabakları kavrulmakta olan soğanlara ekleyelim.

Üzerine eklediğimiz patates ve kabakları biraz kavurduktan sonra 5 su bardağı suyu ilave edelim.

Tuzunu ekleyip çorbamızın kaynamasını sağlayalım.

Sebzeler piştikten sonra çorbamızı el blenderinden yani doğrayıcıdan geçirelim.

Ayrı bir çorba tenceresine az sıvıyağ katalım üzerine un ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.

Un pembeleşince üzerine 1 su bardağı soğuk su katalım ve karıştıralım topak olmasın.

Şimdi blenderden yani doğrayıcıdan geçirdiğimiz çorbayı unlu karışıma ekleyelim ve üzerine kremayı ilave edip karıştıralım.

Bu arada çorbamız kaynarken biz ayrı bir yerde sos tavasında yağı kızdırırken üzerine kırmızı toz biberi ilave edip hafifçe yakalım.

Çorbamız hazır olduktan sonra servis edeceğimiz zaman hazırladığımız kırmızıbiberli sostan dökerek ve dereotu ile süsleyerek servis edelim.

 

PÜF NOKTALAR

1-      Patates koymamızın sebebi unu az koymamızı sağlayacaktır.

2-      Sebzelerin çok pişmesi işimizi kolaylaştıracaktır. (blenderde ezmeyi kolaylaştırır)

3-      Kremayı sevmeyenler olabilir, çok ağır olmuş derseniz yarım su bardağı krema+yarım su bardağı süt kullanabilirsiniz.

4-      Üzeri için kırmızıbiber sosu hazırlarken biberin fazla yanmaması dikkat etmek gerekir.