Sıvı yağın bir kısmını bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın, kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan sıvı yağı bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Kolay Ezogelin Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
1 çorba kaşığı un
50 gram sıvı yağ
2 çorba kaşığı domates salçası
8 su bardağı et suyu
Pul biber
Nane
Tuz