Kestane Unlu Minik Ekmekler Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

1 su bardağı buğday unu ( isteğe göre başka un kullanılabilir)

3 su bardağı kestane unu

1 paket toz maya

1 tatlı kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

1 küçük çay bardağı ılık süt

1 küçük çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı yoğurt

1 büyük çay bardağı ılık su

Kestane Unlu Minik Ekmeklerin  Hazırlanışı

Şeker, Ilık su ve maya karıştırılıp beş on dakika bekletilir. Dahasonra diğer malzemeler de eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. (un eklenebilir) Sıkıca sarıp 45 dakika dinlendiriyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp güzel yuvarlak bir şekil verilir ve tepsiye koyulur. Hamur bittince bıçakla yuvarlar hamurların üzerine çarpı işareti yapalım. Tepisinin üzerine folyo çekip, onun üstüne de temiz bir bez serip yarım saat kadar bekletilir. Fırın ısıtılıp  hamurların üzerine fırçayla biraz su sürülür. Sonra hamurların üzerine biraz un elenir ve fırına verilir. Fırının alttına bir kase su koyulur.  200 derece olan fırın alt ve üstlü olarak ortalama 35 dk pişirilir. Afiyet olsun!!