Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba

MALZEMELER:

1 kg kuzu kemik (üzerindeki eti tamamen sıyrılmamış olacak)

1,5 lt su

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çorba kasesi yoğurt

1 adet yumurta

3 diş sarımsak

1 çay bardağı bulgur

1 tatlı kaşığı limon suyu

Tuz, Karabiber

YAPILIŞI:

Kemikleri düdüklü tencerede 1,5 lt su ile iyice haşlayın (45 dakika kadar)

Haşlanan kemikleri tencereden ayrı bir kenara alın biraz soğuyunca üzerindeki etleri sıyırın ve büyük parçalı olanları küçültün

Derin bir tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyun

Yağ kızınca unu üzerine ekleyin ve kavurun

Kavurduğunuz unun altını kısıp üzerine 1 su bardağı soğuk suyu koyup hızlı hızlı karıştırın mama gibi kıvam alınca düdüklüdeki et suyunu bu tencereye boşaltın (bir süzgeçten geçirerek boşaltırsanız küçük kemikleri süzmüş olursunuz)

Birkaç kez karıştırdıktan sonra altını kısık şekilde bırakın sarımsakları da ezip için ve terbiyeyi hazırlamaya başlayın

Terbiye için bir kase yoğurdu çatalla çırparak özeyin ve içine bir yumurtayı kırıp iyice çırpın limon suyunu da içine katın tekrar çırpın

Terbiyeyi bir elinizle azar azar çorbaya katın diğer elinizle çorbayı hızlı hızlı karıştırın ve kaynamaya başlayana kadar da karıştırmayı bırakmayın

Kaynayınca içine bulguru, kemiklerden sıyırdığınız etleri, tuzu ve biberi de ekleyin

Bulguru pişinceye kadar kısık ateşte kaynamaya devam etsin.  Bulgurda pişince servise hazırdır

Afiyet osun…