Kelle Paça Çorbası Tarifi... Kelle Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Kelleyi, paça ve dili yumuşak bir kıvama gelene kadar güzelce haşlayın. Haşladığınız suyu süzüp ayırın. Dilin yüzeyindeki sert kısmı bıçak yardımı ile güzelce keserek temizleyin. Sonrasında küçük parçalar halinde doğrayın. Unu ve yumurtayı bir kaba koyup üzerine 1 bardak su ekleyelim ve iyice boza kıvamına gelene dek çırpalım. Etlerimizi, ayırdığımız et suyuna döküp kaynamaya bırakalım. Et kaynarken çırptığımız un ve yumurtamızı yavaşça tencereye karıştırarak dökelim.

Kelle Paça Çorbası Tarifi:

Kıydığımız sarımsakları ekleyip isteğe bağlı olarak yarım çay bardağı limon ekleyelim, 1 dakika kadar kısık ateşte kaynatıp ocaktan alalım. Servis yaparken sirke ve limon dökebilirsiniz.

Ayıklanmış temiz bir kelle

4 adet paça

Bir adet dil

4 diş sarımsak

2 kaşık un

Bir adet yumurta

Limon ve sirke


Dipnot: Tavuk, balık, kelle bunlar yenir elle....