Kat Kat Kremalı Çilekli Pasta Nasıl Yapılır?

Kat Kat Kremalı Çilekli Pasta İçin Gerekli Malzemeler

250 gram un

75 gram tereyağı

4 yemek kaşığı süt

3 yemek kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta

1 paket vanilya

350 gram çilek

300 gram krema

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kat Kat Kremalı Çilekli Pasta Nasıl Yapılır?

Kat Kat Kremalı Çilekli Pasta Nasıl Yapılır?

Kat Kat Kremalı Çilekli Pasta tarifimize ilk olarak unlu malzemelerimizi hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için öncelikle 250 gram kadar unumuzu elekten süzerek geçiriyoruz. Daha sonra 1 paket kabartma tozumuzu da aynı şekilde eleyerek unumuzun içerisine ilave ediyoruz. Hazırladığımız unlu malzemelerimizi kaşık ile güzelce karıştırdıktan sonra içerisine daha önceden oda sıcaklığında eritmiş olduğumuz 75 gram kadar tereyağımızı ekleyerek pasta harcımızı elimiz ile yoğurmaya başlıyoruz.

Tereyağınızı un ile güzelce özleştirdikten sonra harcımızın içerisine 3 yemek kaşığı kadar toz şekerimizi de ilave ederek harcımızı tekrardan karıştırıyoruz. Hemen ardından 4 yemek kaşığı kadar oda sıcaklığında dinlendirildiğimiz sütümüzü ve 1 adet yumurta sarımızı pasta harcımızın içerisine dâhil ettikten sonra hamurumuzu ellerimiz ile yaklaşık 4-5 dakika kadar daha karıştırıyoruz.

Hazırladığımız pasta hamurumuzu oklava ile açmadan önce tahtamızı güzelce unluyoruz. Daha sonra hamurumuzu unlu tahtamızın üzerine koyarak çok ince olmayacak şekilde oklava yardımı ile hamurumuzu açıyoruz. Hazırladığımız hamurumuzu tabanını yağladığımız tepsiye yerleştirdikten sonra pasta harcımızı daha önceden 200 derece kadar ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişiriyoruz. Dakikalar sonra üzeri güzelce pembeleşen pişen pastamızı fırından alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.

Pastamızın oda sıcaklığında dinlenirken bizde bu arada pastamızın kremasını hazırlıyoruz. Bunun için öncelikle 300 gram sıvı kremamızı geniş bir kabın içerisine alıyoruz. Hemen ardından mikser ile kremamızı kıvama gelinceye kadar karıştırıyoruz. Ortalama 5-6 dakika kadar karıştırdığımız kremamızı bir kenara alıyoruz. Şimdi sırada çileklerimiz hazırlama zamanı. Tüm çileklerimizi güzelce yıkadıktan sonra uzunlamasına ince ince doğruyoruz. Tüm malzemelerimizi hazırladıktan sonra daha önceden oda sıcaklığında dinlendirdiğimiz pastamızı tam ortasından bıçak ile kesiyoruz. Daha sonra pastamızın diğer yarısını üçgen şekillerde kesiyoruz. Pastamızın alt kısmına hazırladığımız kremadan alarak spatula yardımı ile güzelce sürdükten sonra dilimlediğimiz çileklerimizi kremanın üzerine yerleştiriyoruz. Daha sora çileklerin üzerine tekrardan krema sürerek kremanın üzerine çilek yerleştiriyoruz. 3 kat krema 2 kat çilek oluncaya kadar bu işlemi tekrar ediyoruz. Son olarak dilimlediğimiz pasta dilimlerimizi pastamızın üzerine yerleştirdikten sonra süzgeç ile 3 yemek kaşığı kadar pudra şekerimizi pastamızın üzerine serpiyoruz. Son olarak Kremalı Çilekli Pastamızın üzerine çileklerimizi yerleştirerek sunuma hazır hale getiriyoruz.