Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın. Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın. Kavanozun dibine acurları yerleştirin. Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarımsak dişlerini yerleştirerek; havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza istifleyin. Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekleyip karıştırın.
Kavanoza bu suyu dökün. Üstüne de küf yapmaması için sıvı yağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün bekletin.
Karışık Turşu Tarifi
4 adet acur
3 adet havuç
5-6 adet sivri biber
2-3 baş sarımsak
5-6 adet yeşil domates
4-5 adet kırmızı domates
Bir küçük baş lahana
Kereviz sapı ve yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı kaya tuzu
1 çorba kaşığı limon tuzu ve şeker
Yarım su bardağı sirke
1 adet aspirin ve yarım fincan sıvıyağ