Öncelikle sabah çok erkenden bahçeye gidip kabakların çiçeğini toplayalım. Ya da sabah çok erken saatlerde pazara gidip kabak çiçeği satın alalım. Soğanları çok ince doğrayalım eğer ince doğrayamıyorsanız rendeleyebilirsiniz. İyice yıkadığımız pirinçlerin içerisine soğanları, salçayı, tuzu, zeytinyağı, pul biberi, naneyi, dereotunu koyup iyice karıştıralım. Çiçeklerimizin ortasında bulunan taçları çıkaralım eğer çıkarmakta zorlanıyorsanız bir cımbız yardımıyla çıkarın.
Kenarlarındaki yeşil kısımları koparalım ve su dolu bir kabın içerisinde nazikçe yıkayalım. Hazırladığımız harçtan çok az miktarda koyalım. Orta kısımı geçmeyecek şekilde olsun. Tencereye sıra sıra dizelim ve üstüne zeytin yağı , 1 parmak geçecek şekilde su koyalım suyunu çekene kadar yaklaşık 15 – 20 dakika pişirelim.
Kabak Çiçeği Dolması için Gerekli Malzemeler:
25 adet kabak çiçeği
1 bardak pirinç ya da bulgur
Her çiçek için ortalama 1 tatlı kaşığı pirinç ya da bulgur gidiyor.
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Dere otu , nane
Tuz, pul biber