İtalya’dan Yaz İçin Nefis Soğuk Tatlı Gelato Tarifi

Dondurulmuş Tatlılar

Dondurulmuş Tatlılar

Tüm Avrupa’da özellikle de büyük şehirlerde İtalyanların dondurmaya cevabı olan Gelato standlarına rastlayabilirsiniz. Akşam saatlerinde sokaklarda dolaşan herkes bu standlara rastlar. Akdeniz gecelerinde elinizde bir kaşık Gelato ile sokaklarda gezinmek gerçekten çok hoş bir deneyimdir. Günümüzde Amerika’nın birçok şehrinde de Gelato bulabilmek mümkündür. Akdeniz’de kadınlar Gelato yu evde yapmazlar ancak bir dondurma makineniz var ise kolaylıkla evde de yapabilirsiniz. Ayrıca evde kolaylıkla sorbe de hazırlayabilirsiniz. Sorbeler, içlerinde yumurta sarısı, krema veya süt olmadığından çok daha az yağ içerirler. Sorbe, çok iyi bir tatlı al ternatifidir. Limonlu sorbe, yemekler arasında damak tadınızı nötralize etmek için idealdir.

Gelato çok farklı lezzetlerde hazırlanabilir ancak çikolata severler için Price’ın bu çikolatalı Gelato tarifi sizi çikolata krizine girdiğinizde tamamıyla tatmin edecektir. Daha önceki günlerde tariflerini verdiğim kurabiyelerden biri ile beraber servis yaptığınızda mükemmel bir tatlı sunmuş olursunuz.

3 yemek kaşığı şekersiz kakao 3 adet yumurtanın sarısı

7 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı vanilya

600 ml. süt

1. Kakao ve şekerin yarısını küçük bir kapta macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

2. Sütü bir tencerede kaynatın. 4 yemek kaşığı sütü kakao macununa yedirin.

3. Kakao macununu tencerede kalan süte ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Yaklaşık 5 7 dk. pişirdikten sonra ateşten alın.

4. Kalan şekeri yumurta sarıları ile beraber çırpın. Çırpma işlemi esnasında birkaç kaşık sıcak sütü karışıma ekleyin. Daha sonra yumurta karışımını tenceredeki süte ekleyin ve çırpın.

5. Tencereyi tekrar ateşe oturtun ve karışımın sıcaklığı 85 dereceye ulaşana kadar pişirin. Bunu ölçmek için bir yemek pişirme termometresi kullanabilirsiniz. Bu sıcaklığa ulaştığında ateşten alm.

6. Karışımı bir süzgeçten geçirerek bir kaba alın. Vanilyayı ekleyin. Üzerini örterek buzdolabında en az iki saat, tercihen gece boyunca bekletin.

7. Dondurma makinenizin kullanım talimatları doğrultusunda karışımı dondurma haline getirin ve buzlukta saklayın.