Bu, tavuk veya balık yanında servis edebileceğiniz mükemmel bir mezedir.
2 adet büyük patlıcan
4 adet kırmızı dolmalık biber
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 adet soyulmuş ve ince doğranmış soğan
3 diş dövülmüş sarmısak 125 mi. şeri sirkesi 50 ml. kırmızı şarap sirkesi
1 yemek kaşığı kıyılmış taze kekik Tuz, karabiber
1. Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Patlıcanları ve dolmalık biberleri zeytinyağı ile ovduktan sonra firma verin ve yaklaşık yarım saat sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Hemen dışarı alıp bir kaba koyun ve ağzını streç folyo ile sıkıca örtün. 15 dk. kadar bekletin. Kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Kenara alın.
2. Diğer tarafta kalan 1 kaşık zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Soğan ve sarmısakları içine ekleyerek yaklaşık
5 dk. pişirin. Sirkeleri de ekleyerek kaynatın.
3. Soğan karışımını patlıcan ve biberlerin üzerine dökün. Kekik, tuz ve karabiberi de ekleyerek iyice karıştırın.
Arzunuza göre sıcak ya da soğuk olarak servis edin.