İskoç Usulü Tart Nasıl Yapılır? Ceymi Ustanın Gizli Tarşf Kitabından...

İskoç Usulü Tart Tarifi

İskoç Usulü Tart İçin Malzemeler:

600 gr. badem ezmesi, 3 yumurta beyazı, kivi ve çilek,

60 gram likör, 3 yaprak jelatin

YAPILIŞI:

Badem ezmesini miksere koyup makinayı çalıştırın, bu arada yumurta beyazlarını da ekleyin. Ezmenin bir kısmını ince bir tabaka hâlinde tepsiye yayın. Geri kalanını sıkma torbasına doldurun, geniş bir uç takıp tepsinin etrafında bir çerçeve oluşturacak biçimde sıkın. Sıkma torbasına daha küçük bir uç takıp ortada kareler oluşturun. 175 derece fırında kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.