Hürrem Sultanın Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır?
Pirinci ayıklayıp tuzlu suda 1 saat kadar bekletin, bekletirken bıldırcınları iyice temizleyip yıkayın, kuş üzümünü yıkayıp ılık suda beklemeye alın, soğanları yemeklik doğrayın tümünü hazırladıktan sonra bir tavaya 2 kaşık tereyağını koyun ve eritin. Bıldırcınları tavada kızartın daha sonra bıldırcınları servis tabağına alın.
Orta boy tencereye 2 kaşık tereyağı koyup eritin ve soğanları katıp kavurun; süzdüğünüz pirinci, dolmalık fıstığı, tuzu, tarçını ve yine süzdüğünüz kuş üzümlerini ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Üzerine 1,5 bardak su ilave ederek ağır ateşte 10-15 dakika pişirin ve ocağı kapatın, pişen pilavı demlenmeye bırakın. 15-20 dakika kadar dinlenen iç pilav kaşık yardımıyla bıldırcınların içine doldurulur ve cam fırın kabına yerleştirilir. 2 bardak suyu üzerilerine döküp fırına sürülür ve 25-30 dakika kadar pişirilir, bıldırcın dolmaları sıcak servis yapılır.
6 tane bıldırcın
2 tane soğan
2 bardak pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1′er çorba kaşığı kuş üzümü dolma fıstığı tarçın