Hellimli Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Hellimli Tarhana Çorbası için Gerekli Malzemeler

3 yemek kaşığı toz tarhana

5 su bardağı su

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

1 tutam nane

1 paket hellim peyniri

Hellimli Tarhana Çorbasının Hazırlanışı

Bir su bardağı suda tarhanaları bir saat kadar bekletin. Tencereye salça, yağ ve nane koyup hafif hafif karıştırın sonra su ve ezilmiş tarhanayı ilave edip tuzunu ekliyin ve sürekli karıştırarak kaynatın.Kaynadıktan sonra karıştırmaya bırakın, 5 dakika daha kaynatın ve ateşten alın. Hellim peynirini küp küp doğrayın yağsız bir tavada soteleyin renk verin. Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine hellim peyniri ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!!